Zoeken

Wil jij meer geld op de bank?

Bijgewerkt: 1 mrt 2018

Allemaal hebben we wensen die we graag vervuld willen zien. Veel van ons zouden graag wat meer cashflow hebben bijvoorbeeld. En ook mooiere huizen, betere en leukere banen staan vaak hoog op ons verlanglijstje. En wat dacht je van die geweldige relatie met je soulmate, een wereldreis of een nieuwe Tesla. Daarnaast zijn er de wat meer ingetogen wensen zoals een goede gezondheid, plezier in het leven, innerlijk rust vinden, meer vrije tijd en ga zo maar door. Je kunt zelf het lijstje wel aanvullen.Wat de meesten van ons echter niet doen is onderzoeken bij onszelf WAAROM we dit allemaal zo graag willen. Wat is de werkelijke reden dat we bijvoorbeeld meer geld willen hebben? Om daarachter te komen moet je bij jezelf nagaan welk gevoel jij denkt te krijgen van het hebben van meer geld. Als jij visualiseert dat je wens is uitgekomen en je baadt in weelde, welk gevoel hoort daar volgens jou dan bij? Gevoel van rijkdom, in staat zijn alles kunnen kopen wat je wilt, gevoel van mogelijkheden hebben, opluchting, pure blijdschap…. Maar welk woord vat dit nou in één keer samen? Vrijheid. Wij willen graag meer geld hebben zodat we in totale vrijheid kunnen leven. Dat is dus je doel, dat is wat je wilt bereiken; gevoel van totale vrijheid. En jij denkt dat geld jou dat gevoel geeft.


Het gaat nooit om wat je wilt, maar altijd om hoe je je wilt voelen.


Dit is echter trickey. Het kan namelijk heel goed zijn dat geld jou toch net niet dat gevoel geeft waar je op hoopte omdat het bv zoveel gedoe met zich mee brengt. Mensen die ineens van alles van je willen, oude vrienden die ineens weer bij je op de stoep staan of een gevoel van leegte als je eenmaal alles hebt aangeschaft wat je wilde hebben.

Voor het bepalen van je werkelijke doel is het daarom van belang dat je je niet focust op wat je wilt maar op hoe je je wilt voelen. Hoe voelt vrijheid voor jou? Heb je daar een helder beeld van? Hoe zie jij jezelf voor je als je in totale vrijheid leeft? Als je je daar op focust zal datgene wat jou dit gevoel bezorgt zich manifesteren of dat nou geld is of iets anders.


En dit geldt voor al je wensen, als je ze terugbrengt naar het gevoel, de emoties die jij wilt ervaren laat je ruimte om datgene aan te trekken wat resoneert met dit gevoel. Wij denken vaak dat we precies weten wat we nodig hebben maar in de praktijk blijkt vaak dat het om andere dingen gaat die we zelf nog niet kunnen bedenken. Daar hebben we gelukkig onze universele manager voor, die weet het namelijk precies. Jouw taak is dus alleen om te weten wat je wilt ervaren, de rest mag je in vertrouwen loslaten.

En hoe je dat doet, “in vertrouwen loslaten” daar ga ik het in mijn volgende blog over hebben ;-).