top of page
Zoeken

Wat de meeste boeken je niet vertellen...

De meeste boeken over de Wet van Aantrekking zijn heel juichend positief over de kracht van deze universele natuurwet. Je kan namelijk alles hebben en zijn wat je wilt. Wauw…..boten, huizen, auto’s, perfecte partners, geluk …alles ligt blijkbaar voor het oprapen. Ja, natuurlijk, in principe is dat zo, er zit echter wel een hele grote MAAR aan. En die MAAR, daar vind ik een stuk minder van terug in de boeken. En dat is ook de reden dat veel mensen afhaken tijdens hun proces van “doelbewust hun eigen werkelijkheid creëren”. Want nadat ze zich suf gevisualiseerd hebben van wat ze willen, en allerlei positieve affirmaties het universum in geschald hebben komt er…niks… Althans, niet datgene waar ze zo naar verlangen. Ik vind het niet raar dat de boeken dan in de openhaard terechtkomen en ze gewoon weer doorgaan met wat ze altijd al deden. Zou ik ook doen als ik niet alle informatie had.


De informatie die mist is dat je op jouw weg naar het verwezenlijken van je wens alles, maar dan ook ALLES van jezelf tegenkomt wat niet overeenkomt met jouw wens. Je buitenwereld is een spiegel van je binnenwereld. Dus als jij graag heel gelukkig wilt zijn (en wie wil dat niet) , maar je zit op dat moment diep ongelukkig te wezen, dan kom je op jouw weg naar geluk al je schaduwkanten tegen. De redenen waarom jij je nu ongelukkig voelt komen dan aan het licht, en moeten eerst opgelost worden voordat jij het echte geluk kunt ervaren. De Wet van Aantrekking is geen quick fix voor al je ongemak en drama. Het laat je juist alles zien en ervaren wat er tussen jou en je wens ligt. En dat zijn altijd jouw beperkende overtuigingen. Die houden je namelijk waar je bent.


Pas als je je dit volledig realiseert en hier voor openstaat kun je de Wet van Aantrekking met succes bewust toepassen. Bedenk voor jezelf maar eens wat jij heel graag zou willen maar wat zich maar niet lijkt te kunnen manifesteren. Welke overtuigingen heb je hierbij? En welke overtuigingen zijn er nodig om je wensen wel te kunnen realiseren? En dan, tja, hoe doe je dat??

Je bewust zijn van het feit wat je belemmerende overtuigingen zijn is de eerste stap om deze te veranderen. Een goede oefening om de volgende stap te zetten is door een brief te schrijven aan deze overtuigingen. Bedank ze voor hun werk maar neem afscheid van ze omdat je ze niet langer dienen. Beschrijf uitgebreid waarom je ze niet langer nodig hebt, wat ze allemaal tegenhouden in je leven. Verscheur vervolgens dit papier en gooi het weg als een soort afscheidsritueel.

Vervolgens schrijf je een brief aan je nieuwe overtuigingen die in de plaats komen van de oude. Deze voelen waarschijnlijk nog wat onwennig, maar neem er eens uitgebreid de tijd voor om te beschrijven welke rol deze in je leven kunnen gaan spelen. Wat maken zij allemaal mogelijk? En hoe ziet je leven er dan uit? Welk gevoel geven deze nieuwe gedachten jou? Besef dat het exact dit gevoel is wat de veranderingen in je leven zal bewerkstelligen. immers, wat je uitzendt, trek je aan!

67 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page