top of page
Zoeken

Van trauma naar kracht, herken je dat?

Is het je weleens opgevallen dat heel veel mensen die nu mega succesvol zijn, een behoorlijke beroerde jeugd hadden? En weet je ook dat zij zeggen dat het dankzij en niet ondanks deze jeugd is dat ze hun drive vonden? Denk bv aan Tony Robbins en Oprah Winfrey.


Dat is ook precies wat Abraham Hicks bedoelt als ze ons de waarde van contrast willen uitleggen. Het is de ellende die een mega sterk verlangen in je losmaakt, die je een enorme drive geeft waarbij je met een laser focus op je doel afgaat.


Zelf heb ik helemaal geen beroerde jeugd gehad, mijn vader had een goede baan bij de Luchtmacht, mijn moeder was eigenlijk altijd thuis voor mijn zus en mij. We kregen alle vrijheid en mogelijkheden om datgene te doen wat we wilden. Er waren geen ruzies thuis, sterker nog ik voelde altijd hoe gek m’n ouders op elkaar en op ons waren.Maar wat ik miste was het gevoel van eenheid, verbinding en echt contact. Mijn reactie daarop was dat ik heel graag bij vriendinnen thuis was waar ik dat wel voelde en het heeft in mij een enorm verlangen losgemaakt om een leven in verbinding met mezelf en anderen te hebben. Daarvoor was het nodig dat ik in de eerste plaats echt leerde voelen en daarna erover leerde praten, en dat heeft echt wel even geduurd. Maar wat ben ik blij dat ik dat dat verlangen ben blijven volgen want het heeft mijn leven zo enorm verrijkt!


En voor mij was het dan ook een heel logisch gevolg om hier mijn werk van te maken, om mensen weer dichter bij zichzelf te brengen, om het echte contact te ervaren met zichzelf en van daaruit met anderen. En vanuit dit verlangen kwam de Wet van Aantrekking op mijn pad en daarin vond ik werkelijk alles om het leven te leiden wat ik wil, wat vervulling geeft, passievol is, licht is en waar genieten en plezier het allerbelangrijkste is.


Op deze manier terugblikken op mijn leven, connecting the dots, zorgt ervoor dat het niet het tekort is wat ik ervaren heb wat de boventoon voert maar dat mijn perceptie verschuift naar het zien van de ideale voedingsbodem voor mij om het leven van mijn keus te leiden.


Herken jij dat ook in jouw leven?

Of misschien nodigt dit je uit om er eens op die manier naar te kijken.

Ik weet dat er vele soorten trauma’s zijn, de één nog verschrikkelijker dan de ander maar zoals Tony Robbins zo mooi zegt: het is de mishandeling en terror thuis die een ongekend verlangen in mij heeft losgemaakt om anderen hierbij te helpen.

109 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page