Zoeken

Tekst van vandaag 30 december

"De voornaamste voorwaarde die mensen onder controle proberen te te krijgen, maar wat onmogelijk is, is de perceptie die andere mensen van hen hebben."


Herken je dit? Wil jij ook graag bepalen hoe anderen jou zien en ervaren? En merk je ook dat dat niet lukt?


Hoe mensen over jou denken zegt namelijk niets over jou maar alles over hen. Zoveel mensen, zoveel percepties er zijn. En dat is maar goed ook toch?

Er is maar één iemand wiens mening van belang is, en dat is die van jouzelf. De belangrijkste relatie in je leven is namelijk de relatie die jij met jezelf hebt. De mate waarin jij en jij samen door één deur kunnen is heel bepalend voor hoe jouw leven er (in relatie tot anderen) uit zal zien.Ben jij in staat tot zelf liefde bv? Gun jij jezelf het beste dat er is? Kom jij voor jezelf op omdat je vind dat je dat waard bent of vind je de relatie met de ander belangrijker, en hou je je mond?


Kortom, als jij jezelf veel waard vindt en eigenliefde ervaart, dan is dat wat je uitzendt, en de ervaringen èn mensen die je daarmee aantrekt zijn daar altijd een match mee. Dat is nu eenmaal de Wet van Aantrekking.Klinkt dat niet veel beter, dan dat je je in bochten blijft wringen om het de ander maar naar de zin te maken, en te hopen dat diegenen je dan misschien wel aardig vindt?

Als jij trouw blijft aan wie jij bent en jezelf daarmee blij maakt zal alles in jouw leven precies zo op z'n plek vallen dat het jouw ideale wereld vormt.