Zoeken

Tekst van 8 januari

"WAARDEER ALLES WAT JE HEBT.

Als het enige wat je ooit zou doen, was zoeken naar dingen die je fijn vindt en waardeert, zou je een geweldig en spectaculair leven leiden.

Als er niks anders zou zijn waar je ooit kennis van zou hebben dan van het focussen op alles waar je blij van wordt, dan is dat voldoende. Het is de enige tool die je nodig hebt om jezelf te verbinden met wie je werkelijk bent."


Hoe lukt jou dat over het algemeen? Waar ligt jouw focus nu op dit moment? Op alles wat er nog moet gebeuren vandaag...zucht..óf op ale mogelijkheden die deze dag met zich meebrengt? Pieker je over dingen die niet goed gaan, of geniet je van dat wat wel goed is?


Besef je nu welk effect jouw manier van focussen heeft?

En hier ligt dus jouw kracht, jouw controle en jouw invloed.

Want als je blijft piekeren en zuchten, zul je meer aantrekken om over te piekeren en zuchten.

Maar als je je gaat focussen op alles wat leuk, goed en fijn is, zul je daar meer van aantrekken.


Hoe lekker is die warme douche niet als je net wakker bent.Of je eerste kop koffie..Maak het voornemen om er een fijne dag van te maken en knuffel je man/vrouw en kids eens extra, want dat zijn toch de mensen van wie je het meest houdt. Focus je op al hun positieve kanten en spreek daar waardering over uit. Hiermee verleg je je focus zo enorm dat het de koers van je leven zal veranderen. Je gaat namelijk de route van de minste weerstand bevaren, en die brengt je precies waar je wezen wilt.