Zoeken

Tekst van 8 februari.

"Iets steeds harder proberen, geeft alleen maar meer weerstand. Juist door je roeispanen overboord te gooien, wordt het makkelijker.

Het gaat om het vertrouwen in het proces.

Het gaat om het vertrouwen in de stroom.

Het gaat om het vertrouwen dat je een hoger zelf/ziel hebt die jou er naartoe leidt."


-Abraham Hicks.


Ik had zojuist nog zo'n moment. Wilde beginnen met het opnemen van een nieuwe online training. Ik had alle voorbereidingen getroffen en ging aan de gang. Wat me niet zo vaak gebeurt, gebeurde nu wel; ik kwam niet uit m'n woorden. Maakte rare zinnen en verzon ter plekke nieuwe woorden die niemand begrijpt natuurlijk. Nadat ik het zo'n 5 x geprobeerd had, bedacht ik me dat dit waarschijnlijk niet de juiste manier noch het moment was om dit te doen. Ik was er inmiddels ook behoorlijk geïrriteerd door.


Achteraf verbaast het me niet. Ik had dit voor vanochtend gepland, dus ging ik ermee aan de slag. Maar eigenlijk had ik veel meer zin in schrijfwerk, waarbij ik naar binnen mag keren in plaats van naar buiten keren zoals je dat bij video opnamen doet. Ik ging dus tegen de stroom in omdat dat in mijn agenda stond. Als ik meteen gewoon naar mijn gevoel had geluisterd, en was gaan schrijven, was er niets aan de hand geweest en was ik heerlijk, zonder weerstand met de stroom mee gegaan.