Zoeken

Tekst van 7 maart.

"We kunnen veel leren van hoe water zich gedraagt ten opzichte van de wereld om zich heen. Het gaat om alle obstakels heen die het tegenkomt.

Het gaat altijd met de stroom mee in plaats van zich met veel pijn en moeite tegen de stroom in te worstelen, zoals veel van ons in het dagelijks leven doen.

It just goes with the flow..

Misschien is dat de reden dat het kijken naar stromend water zo'n rustig en vredig gevoel geeft."

- Abraham Hicks.


Weet je hoe dat voelt om met de stroom mee te gaan? Dan ben je heerlijk ontspannen, en voel je dat dit de weg is die jij moet gaan. Er is geen getwijfel of gepieker maar vertrouwen dat dit de weg van de minste weerstand is die jou moeiteloos bij jouw bestemming brengt.

Die bestemming kan zijn dat je je droom realiseert maar ook dat je de juiste afslag neemt op de snelweg omdat je een impuls volgt.


Het kan zijn dat je bedenkt dat je toch pas over 2 uur je boodschappen gaat doen en niet nu zoals je eigenlijk gepland had. Om er 2 uur later achter te komen dat je net de grote drukte gemist hebt.


Het kan zijn dat je besluit lekker te gaan wandelen en dan een bijzondere ontmoeting met iemand hebt.


Het kan zijn dat je in een spontaan gesprek met iemand net die informatie krijgt die je zo graag wilde hebben.


Het kan zijn dat je dag zo heerlijk soepel verloopt en je het gevoel hebt dat je vleugels hebt want alles lukt en alles zit mee.


Begrijp je wat ik wil zeggen? Met de stroom mee gaan betekent dat je luistert naar je gevoel en je intuïtie, door de impulsen die je krijgt. Je negeert het getetter van al je gedachten en volgt puur je gevoel, je behoefte en je verlangen van dat moment.


Ik hoor nu al 100 "ja maar's" opkomen die gebaseerd zijn op ongeloof en "hoe zal de wereld er in hemelsnaam uit gaan zien als iedereen een beetje z'n impulsen gaat lopen volgen?"

Nou, een stuk vreedzamer zal ik je zeggen. Maar begin gewoon bij jezelf. Dit is een vaardigheid die je kunt trainen namelijk door steeds beter op je gevoel af te stemmen en jezelf af te vragen; waar heb ik nu behoefte aan....wat heb ik nu nodig om me beter te voelen....welke impulsen voel ik en ga ik die volgen?


Dit is de levenshouding die de Wet van aantrekking je leert te ontwikkelen. Want met deze relaxte houding waarbij je vol vertrouwen bent, trek je ervaringen aan die dit bevestigen. en dat zijn precies de ervaringen die jou je droomleven geven.