Zoeken

Tekst van 7 februari.

"Het doel van meditatie is niet om controle te krijgen over je gedachten maar om je gedachten geen controle te laten krijgen over jou."

- The age of enlightment


Bij de Wet van Aantrekking gaat alles om de kracht van je gedachten en emoties. Het gaat over de vibratie die zij uitzenden, want dat is ook exact wat je terugkrijgt. Dan is het logischerwijs van belang dat je gedachten en emoties zo positief mogelijk zijn zodat je ook positiviteit aantrekt.


Meditatie is een hele goede tool die je hierbij in kunt zetten.Vijftien minuten per dag maakt al na een paar dagen een enorm verschil. Probeer dit elke ochtend zo vroeg mogelijk te doen zodat je hoofd nog niet gevuld is met allerlei gedachten en geschetter van buitenaf. Ga dan 15 minuten stil zitten en focus je op je ademhaling. Je gedachten zullen je, zeker in het begin, alle kanten mee opnemen, maar dat is ok. Zodra je je dat realiseert, keer je gewoon weer terug naar je ademhaling.


Na 4 dagen merkte ik al dat ik me anders voelde. Het was net of er een laagje over me heen was gevallen waardoor de scherpe randjes van wat dan ook werden weggehaald. Hierdoor ben en blijf ik heel consistent in mijn gevoel van welzijn en welbevinden en dat is precies wat ik wil natuurlijk!


Met 15 minuten per dag leg ik dus een hele mooie sterke basis voor het verloop van de rest van mijn dag. En weet je, ik heb jarenlang een enorme weerstand gehad tegen mediteren. Ik wist dat het goed voor me zou zijn maar kon me er eenvoudigweg niet toe zetten. Nu ik die weerstand heb weggewerkt, kijk ik er dagelijks naar uit.