Zoeken

Tekst van 5 maart.

"Als je het wilt en je verwacht het, zul je het binnenkort ook hebben."

- Abraham Hicks.


Dat klinkt lekker eenvoudig toch? Je hoeft het alleen maar te willen en er zeker van te zijn dat het ook komt.....en dan komt het dus ook... Dat klinkt behoorlijk moeiteloos....

Maar waarom ervaren wij dat dan meestal niet zo? Waarom hebben wij toch altijd het idee dat het veel moeilijker is en dat het moeiteloos creëren van wat dan ook, helaas een illusie is?


Antwoord; Omdat dat is wat je geleerd hebt. En wat je geleerd hebt wordt je overtuiging. En je overtuiging zorgt ervoor dat het je ervaring wordt. En de ervaring bevestigt weer je overtuiging. En zo is de cirkel weer rond.


Stel nou dat wij van kinds af aan al geleerd zouden hebben dat alles mogelijk is. En dat het enige wat je hoefde te doen was het echt te willen en zeker weten dat het ook komt. Als dat onze overtuiging zou zijn, zou dat onze ervaring worden. En onze ervaring zou de overtuiging bevestigen. En zo is de cirkel weer rond.

Dit is dus de Wet van Aantrekking in een notendop. Jouw overtuigingen bepalen ALLES in je leven. Dat geeft toch te denken hé?