Zoeken

Tekst van 5 februari.

" Zeg, wat voor werk doe jij?

- Relaxing.

Zeg,wat voor werk doe jij?

- Vertrouwen.

Zeg, wat voor werk doe jij?

- Er niet moeilijk over doen.

Zeg, wat voor werk doe jij?

- Toelaten.

Kun je voelen hoe er bij "toelaten" geen sprake is van ergens moeite voor moeten doen?

Wat betekent toelaten?

Toelaten betekent;

Het is GEDAAN.

Het is Gegeven.

En in mijn toelaten,

in mijn ontvangen ervan.

geef ik terug.

- Abraham Hicks.


Deze tekst geeft mooi het verschil weer tussen hoe wij leven en hoe het veel makkelijker, moeitelozer kan. Wij zijn zo gewend dat we hard moeten werken om dingen te bereiken; No pain, no gain, toch?En nu leert de Wet van aantrekking ons dat het veel en veel makkelijker kan. Succes zit hem niet in de arbeidsuren en het bloed, zweet en tranen gehalte.

Succes zit hem in het ontspannen en vertrouwen hebben, dat alles zich op het juiste moment en op de juiste manier aandient.Dan laat je toe, dan ben je vrij van weerstand en dan kun je dus ontvangen wat je gevraagd hebt.


Ik had gister zo'n dag. Het liep niet, ik kreeg de gang er niet in en zat mezelf in de weg. Vrij snel besloot ik om alles wat met werk te maken had aan de kant te schuiven, en iets te gaan doen waar ik me beter door zou voelen. Dat was dus met een dekentje op de bank, hond en kop thee erbij en een heerlijk boek lezen. daarna nog een beetje Netflixen, een stevige wandeling gemaakt en afgesloten met een heerlijk warm bad. En oh wat heb ik hiervan genoten, juist omdat ik me zo bewust was van wat ik aan het doen was. Ik was bezig met mijn innerlijk werk, om te ontspannen en te vertrouwen dat dit voor mij het beste was op dit moment. Hierdoor steeg mijn vibratie waardoor ik me steeds beter ging voelen en de dag met een heerlijk voldaan gevoel kon afsluiten. En, nog beter, het is een investering die doorwerkt. Want vandaag zit ik weer met een glimlach achter m'n laptop en stroomt alles weer.