Zoeken

Tekst van 4 februari.


"De meeste mensen realiseren zich niet dat als ze doorgaan met het zoeken naar dingen waar ze over kunnen klagen,dat een negatieve uitwerking heeft op hun fysieke welzijn.

De meesten realiseren zich niet dat vóórdat ze klaagden over pijntjes, kwaaltjes of een chronische ziekte, ze over heel veel andere dingen klaagden.

Het maakt niet uit of je klaagt over iemand waar je boos op bent, of over gedrag van anderen dat je afkeurt, of over je eigen lichaam. Klagen is klagen en het houdt jouw welzijn en dus verbetering tegen."

- Abraham hicks


Als je de Wet van Aantrekking een beetje kent is dit geen nieuws voor je; wat je uitzendt, trek je immers aan. Maar weten en doen zijn 2 verschillende dingen.

En weet je ook waarom je klaagt? Waar komt jouw behoefte vandaan om je focus te richten op alles waar je het niet mee eens bent, of wat je niet fijn vindt? Ga je je daar beter door voelen? Dat kan ik me niet voorstellen namelijk. Mocht dat in jouw geval wel zo zijn, ga er dan vooral mee door. Maar mocht het niet zo zijn, richt je focus dan op zaken waar je blij van wordt, die je waardeert, waar je je goed bij voelt. Daar ga je je namelijk altijd beter door voelen. En als je je beter voelt, zend je iets beters uit. En als je iets beters uitzendt, zul je iets beters ontvangen.