Zoeken

Tekst van 4 april.


WAT BETEKENT SENSITIEF ZIJN, VIBRATIONEEL?


Het betekent dat de stroom van het leven bij haar heel snel gaat, en als ze die om wat voor reden dan ook, niet bij kan houden, dan valt haar dat enorm zwaar.

Het betekent dat ze hoge eisen stelt aan haar vibratie en dat ze negatieve energie niet tolereert. Vind je het niet fantastisch om dat te weten?"


- Abraham Hicks.


Dit is wel heel herkenbaar voor mij als hoog sensitief persoon. Ik weet namelijk heel goed hoe het is om euforisch gelukkig te zijn. Dat is echt het meest fantastische gevoel dat ik ken. Alles klopt dan, ik zie en ervaar alleen maar liefde en geluk en loop de hele dag te glimlachen. Ik geniet dan zo intens van alle kleine dingen en voel me één met m'n hogere zelf.

De hele maand januari heb ik me zo gevoeld en dat was best lang geleden, dus daarom nog eens extra bijzonder en fijn.

Totdat ik besloot om een healing te ondergaan bij iemand waar ik goede verhalen over had gehoord. Binnen een uur viel ik van m'n euforische toren in een dal. Dat was behoorlijk ontnuchterend en ik kon het werkelijk niet uitstaan!

Achteraf gezien was het helemaal niet zo'n diep dal maar het voelde zo omdat het contrast zo groot was vergeleken met de euforie. En juist mijn weerstand tegen dit contrast maakte dat ik het niet te verkroppen vond. Goh, wat baalde ik zeg. Ik schoot ook meteen in m'n oude patroon, door meteen in de actie stand te springen en een plan van aanpak te maken om dit "even" te fixen.


Nou, mooi niet dus... Het heeft ruim een maand gekost voordat ik die controle (wat geen controle is natuurlijk) los kon laten en me over kon geven aan het gevoel van dat moment. En toen begon ik me stap voor stap weer beter te voelen. Niet euforisch maar wel gewoon erg blij. En dat blijft toch altijd de oplossing hè? Dat we leren accepteren dat we zijn waar we zijn, hoe vervelend dat ook is of hoe moeilijk dat ook kan zijn, het is DE weg naar verbetering. Juist omdat je in de acceptatie je weerstand loslaat, waardoor je vibratie stijgt en je weer mooiere dingen gaat aantrekken.


En is hoogsensitiviteit dan een zegen of niet? Ik twijfel daar weleens over maar vind uiteindelijk wel dat het een zegen is. Juist omdat ik hoge eisen stel aan mijn vibratie, ben ik enorm gemotiveerd om me te focussen op me "zo goed mogelijk" voelen wat me uiteindelijk altijd brengt waar ik zijn wil.