Zoeken

Tekst van 29 januari.

"Het gaat niet over controle krijgen over je gedachten, het gaat over het sturen van je gedachten in de richting waar jij heen wilt."


Als je controle over je gedachten probeert te krijgen zal dat je waarschijnlijk veel stress op gaan leveren. Want hoe wil je dat gaan doen?? Het willen sturen van je gedachten is veel zachter en vriendelijker. En ook nog eens veel effectiever.


Test het zelf maar uit als je wilt. Denk eens aan wens die je hebt en kijk dan eens welke gedachten deze wens oproepen. En welke emoties worden er door die gedachten getriggerd? Als dat nou gedachten en emoties zijn die negatief zijn voor je wens, kies dan eens bewust voor een positieve gedachte. Als je wens bv is om nog eens een rondreis in Amerika te maken, maar je denkt dat dat niet haalbaar is, denk in plaats daarvan dan eens; "Ik kijk er naar uit om die reis te gaan te gaan maken."

Hiermee laat je het nog in de toekomst liggen maar je sluit niet uit dat je die reis kan maken. Het is dus een stap in de positieve richting van waar je heen wilt. En zo kun je alles in je leven benaderen, grote en kleine dingen. Sluit niks uit, hou opties open. Denk en voel jezelf naar je doel toe. Stap voor stap en sta open voor alle mogelijkheden waarlangs deze gerealiseerd kan worden.