Zoeken

Tekst van 25 februari.

"Je bent niet vastgelopen, je creëert gewoon steeds weer hetzelfde."

- Abraham Hicks.


Heb jij weleens het gevoel dat je vastgelopen bent en weet je niet hoe het zo ver heeft kunnen komen? Keer dan eens naar binnen en observeer je eigen gedachten patronen.

Elke creatie begint namelijk met een gedachte, en die gedachte roept vervolgens een emotie op. Deze emotie heeft een bepaalde vibratie of trilling. En de Wet van Aantrekking zegt ; alles wat gelijk is aan elkaar, trekt elkaar aan. Dus wat je aan trilling uitzendt, krijg je ook weer terug.

Als jouw gedachten en emoties over een bepaalde periode consequent negatief zijn, kán het niet anders dat je daar nog meer negativiteit mee aantrekt. En deze nieuwe negatieve ervaringen bevestigen natuurlijk je negatieve gedachten, waardoor je er nóg meer van creëert. En zo ontwikkel je een neerwaartse spiraal van gedachten, emoties en ervaringen die jou voor je gevoel gevangen houden waardoor je vastloopt.


So what to do next?

Als je weet dat alles begint bij je gedachten en emoties, en je bent bekend met de Wet van Aantrekking, dan weet je dat daar jouw controle ligt. Als jij, ondanks de nare omstandigheden van dit moment, je toch positief kunt focussen, zet je de eerste hele belangrijke stap uit die neerwaartse spiraal omhoog. Als jij weet dat je ervaring van nu een creatie uit je verleden is (van je gedachten en emoties van gister, vorige week) dan weet je ook dat als jij NU besluit om iets anders te denken, je daarmee nieuwe positieve ervaringen aantrekt. Niet meteen vandaag , maar wel morgen of volgende week.


En dit is dus the secret of life!