Zoeken

Tekst van 22 maart.

"De reden dat je wilt wat je wilt, is dat je denkt dat je je beter voelt als je het eenmaal hebt. Maar als je je niet goed voelt in het proces ernaar toe, dan zul je het nooit krijgen. Je zult je eerst tevreden en voldaan moeten voelen met waar je nu bent en met wat je nu hebt, en van daaruit uitkijken naar meer."


- Abraham Hicks.


Stel je wilt heel graag een andere woning, en je weet ook al precies hoe die eruit ziet en misschien ook wel waar die staat. Als jij op dat moment duidelijke onvrede voelt met je huidige woonsituatie, zal je geen beter woning aantrekken. Je zendt namelijk onvrede uit, en dus trek je ervaringen aan die die onvrede bevestigen.


Als je je eerst focust op alle positieve aspecten van je huidige woning, en blij en dankbaar bent voor de onderdak die het jou jaren gegeven heeft, dan zendt je dat uit en zal je veel eerder een nieuwe woning aantrekken.


En juist dit vinden wij vaak lastig. Want hoe kan ik blij worden van iets waar ik niet meer blij mee ben?? In het geval van deze woning helpt het vaak enorm door je te herinneren hoe blij je was toen je daar net kwam wonen. En door te denken aan alle mooie herinneringen die je daar hebt gecreëerd.


Als je daarnaast ook nog het vertrouwen hebt dat dit dé manier is om een nieuwe en betere woning aan te trekken, dan ben je helemaal op de juiste weg naar de manifestatie ervan. En dit geldt dus voor alles wat je wilt hebben, zijn of doen in je leven.