Zoeken

Tekst van 12 februari.

"Geef je onverdeelde aandacht aan je zo goed mogelijk voelen."


- Abraham Hicks.


Regelmatig krijg ik wat wrevelige reacties als ik iemand uitleg dat dit het belangrijkste is wat je kunt doen om jouw meest gedroomde leven te kunnen gaan leiden. Ik krijg dan reacties als;


- Ja maar het leven is niet alleen maar leuk - Het is niet realistisch om zo te denken - Dit is toch veel te eenvoudig om iets te kunnen bewerkstelligen? - Negatieve emoties zijn toch niet altijd slecht?


Het leven is zeker niet alleen maar leuk, dat klopt als een bus. Maar welke logische reden kun je in hemelsnaam hebben om je niet iets beter te willen voelen als je je diep ellendig voelt? Wat levert dat ellendige gevoel jou op? En wat levert het je op als je je aandacht geeft aan je wat beter voelen? Dat je je beter voelt! Dat op zich zou al genoeg reden moten zijn om dat te doen. Maar daarnaast werkt de Wet van Aantrekking nou eenmaal zo dat die reageert op hoe jij je voelt. Want wat je voelt is wat je uitzendt en wat je uitzendt, trek je aan. Dus als je je iets beter voelt, ga je ook iets beter dingen aantrekken. Zo eenvoudig is het dus echt.


En nee, negatieve emoties zijn niet alleen maar slecht. Helemaal niet zelfs, ze laten je voelen en ervaren wat je niet wilt waardoor je ook weet wat je wel wilt. Hierdoor krijg je een hele scherpe focus op wat je wel wilt. Sterker nog, je focus is nooit scherper dan als je je ellendig voelt. Juist omdat je je zo graag weer goed wilt voelen, wil je er alles aan doen om dat te bewerkstelligen. En door je onverdeelde aandacht te besteden aan je zo goed mogelijk willen voelen kom je in een opwaartse spiraal terecht, waarin je je stap voor stap beter gaat voelen en je dus ook stap voor stap fijnere dingen gaat aantrekken.