Zoeken

Tekst van 10 januari.

"Er komt een tijd, vrij binnenkort, dat je terugkijkt op deze fase in je leven, en in plaats dat je jezelf hierop veroordeelt of bekritiseert....In plaats dat je iemand er de schuld van geeft of je schuldig voelt, zul je je dankbaar voelen omdat je begrijpt dat een nieuwe verlangen geboren is in deze periode, wat jou tot nieuwe hoogtes zal brengen wat je niet zou hebben bereikt als je niet het contrast had ervaren die dit verlangen voortbracht."


Ik vind dit een hele mooie uitleg van wat de reden is van contrast ervaringen in ons leven. Als we nooit contrast zouden ervaren, zouden we dus nooit nieuwe wensen of verlangens hebben. En deze zijn nodig om ons vooruit te helpen, om onszelf verder te ontwikkelen.

Als ik terugkijk op mijn eigen leven zie ik heel goed waar alle donkere periodes goed voor waren en waar die mij gebracht hebben. En geloof me, sommige periodes had ik echt wel willen missen, maar wat ik niet meer wil missen is wat het mij allemaal opgeleverd heeft.

Als jij nu even op jouw leven terugkijkt, kun je dat dan ook door deze bril doen?