Zoeken

Tekst van 1 april.

"Iets keer op keer blijven proberen betekent dat je tegen de stroom ingaat in plaats van met de stroom mee."


- Abraham Hicks.


Zit jij op dit moment in een situatie waarbij je veel moeite moet doen om iets te bereiken? Maakt niet wat het is, op het moment dat je er veel moeite voor moet doen betekent dat het dus niet vanzelf gaat. Je ervaart weerstand en die los je niet op door er harder tegenaan te duwen.


De Wet van Aantrekking zegt; "Wat je uitzendt, trek je aan." Als jij dus gefrustreerd bent omdat iets niet wil lukken, en je blijft het proberen, dan zendt je frustratie uit en zul je dus emoties en ervaringen aantrekken die dit gevoel bevestigen. Op die manier kom je in een vicieuze cirkel terecht van frustratie, frustratie en nog meer frustratie.


Hier ga je dus tegen de stroom in, want met de stroom meegaan betekent dat alles makkelijk en moeiteloos gaat. Als je nu dus even uit de situatie stapt en stopt met het steeds weer proberen, en in plaats daarvan je focust op hoe je je beter kan gaan voelen, dan zet je een stap in de goede richting. Op het moment dat je je goed voelt en je onderneemt dan actie mag je een ander resultaat verwachten. het kan zijn dat je óf besluit om deze klus niet zelf te klaren maar om die uit te besteden, óf je ervaart dat het nu veel makkelijker en moeitelozer gaat en komt nu op ideeën die meehelpen om de klus te klaren.Wat je uitzendt trek je aan. Nu je je goed voelt is dat wat je uitzendt, en trek je emoties en ervaringen aan die dit bevestigen. Je weerstand is weg en je laat je meevoeren met de stroom van moeiteloos creëren.