top of page
Zoeken

Rechtvaardig jij ook vaak waarom het is zoals het is?

Oh my wat heb ik dat veel en vaak gedaan zeg...rechtvaardigen waarom het is zoals het is. Of dat nou ging om mijn financiële situatie, fysieke situatie, relatiestatus of wat dan ook. “Nee ik ga dit jaar niet op vakantie”, “Nee ik heb momenteel geen relatie”, “Nee ik heb geen kinderen”, “Nee dat laten mijn financiën nu niet toe”, “Nee daar heb ik de energie niet voor”, En als mensen dan wat vragend bleven kijken naar mijn idee, ging ik allerlei redenen opnoemen waarom ik niet op vakantie ging dat jaar,waarom ik geen relatie heb, waarom ik geen kinderen heb, het geld niet had en de energie niet heb. Maar waarom deed ik dat??? Waarom voelde ik steeds de behoefte om mijn situatie, mijn beslissingen te rechtvaardigen? En belangrijker nog: welk effect had dat op mij? Welke behoefte lag hieronder? De behoefte aan goedkeuring! Goedkeuring van de buitenwereld zodat ik me goed zou voelen bij mijn situatie. Want als ik me helemaal prima voel bij mijn situatie, dus als ik mezelf de goedkeuring kan geven, dan heb ik dat niet meer nodig van de buitenwereld toch? Dus wat zegt dit over mij? Dat ik zelf moeite had met hoe de situatie was op dat moment. En wat was het effect daarvan? Dat ik dus rechtvaardiging gaf en goedkeuring zocht, Maar wat deed ik eigenlijk? Ik bleef maar aandacht geven aan WAAROM het was zoals het was en wat creëerde ik daarmee? Dat ik daar meer en meer van kreeg.

Ik bleef steeds de vibratie uitzenden van onvrede en van frustratie omdat ik steeds hetzelfde verhaal bleef vertellen en hiermee hield ik niet alleen mijn onvrede in stand maar ook de situatie want wat je uitzendt trek je aan! Wat kun je beter doen? Wat altijd de eerste stap is dat je accepteert dat je bent waar je bent en dat het is wat het is. Je hoeft er niet blij van te worden maar je kunt wel zover komen dat je er niet meer ongelukkig van wordt. En de belangrijkste tool daarvoor is ( ja ik val enorm in herhaling:

Focussen op je zo goed mogelijk voelen! Want zolang jij als voorwaarde stelt dat eerst je situatie moet veranderen voordat jij je beter kunt voelen zul je altijd blijven waar je nu bent want je blijft steeds dezelfde vibratie uitzenden en blijft dus steeds die vibratie terugkrijgen die dus steeds dezelfde manifestaties geeft. De weg naar een fijnere manifestatie is ALTIJD hetzelfde: eerst zelf stijgen in vibratie, dus eerst je beter gaan voelen en dan kan dat wat daar een match mee is bij je komen. Dat is echt de enige manier. Dus kijk, ondanks dat je nu misschien in een rotsituatie zit, om je heen en gebruik alles wat je kunt bedenken om je beter te voelen. Verzink bv in fijne herinneringen, kijk en luister naar dingen waar je je goed bij voelt, focus op wat je wil en niet op zoals het nu is, zoek het gezelschap van mensen waarbij je je goed voelt etc. Wees gewoon heel creatief in het bedenken van dingen waarbij jij je net iets beter gaat voelen dan dat je nu doet, dán ben je helemaal op de goede weg! Liefs Astrid

32 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page