top of page
Zoeken

Moet ik óók nog uiteten, pffff!

Terwijl ik dit aan het typen ben zit ik te stuiteren op mijn stoel want oh wat is er weer iets moois gebeurd en wat geniet ik van deze manifestatie.


Misschien heb je meegekregen dat ik vorige week bewust vrij heb genomen van social media, Facebook dus met name. Dit was een heel impulsief besluit en ik neem je nu even mee in dit hele proces omdat het weer zo’n mooi voorbeeld is van hoe de Wet van Aantrekking werkt en hoe wij via actie vanuit inspiratie altijd komen waar we wezen willen.


Ok, de situatie begon als volgt: ik merkte al een tijdje dat mijn leven qua werk en privé niet helemaal in balans was. Naast mijn werk, Guusje, huishouden etc had ik eigenlijk nog maar heel weinig energie over voor andere dingen. Dat ging zover dat ik kon denken: “jeetje, moet ik óók nog uit eten vanavond..” Ken je dat? Dat alle leuke dingen als een “moeten” gaan voelen omdat je er te moe voor bent of gewoon behoefte hebt aan tijd voor jezelf. Ik kwam er zo achter dat ik echt veel meer tijd voor mezelf alleen nodig heb wil ik het echt leuk vinden om sociaal actief te zijn.


Hier liep ik al een tijdje mee rond en op een ochtend, een dag of 10, 12 geleden, stelde ik de vraag tijdens een meditatie. Dat ging over een project dat ik op een bepaalde datum wilde starten en waar ik wat stress van kreeg ( althans mijn vorm van meditatie) Het antwoord kwam onmiddellijk: “Is er ook maar 1 man overboord als je dat een maand zou uitstellen?”

Ik was echt zo verbluft voor dit eenvoudige en logische antwoord…..Nee natuurlijk is er dan geen man overboord want niemand weet dat ik dit ga doen dus niemand mist het...alleen mijn planning klopt dan niet meer. Meteen kwam de volgende reactie: “is je planning er om jou te dienen of ben jij er om je planning te dienen?”

Nu denk je misschien dat dit wel heel voor de hand liggende antwoorden zijn en dat zijn het ook maar ik kwam er niet op! Ik had mezelf vastgedraaid in overtuigingen van wat “moet” omdat het resultaat daarvan weer leidt tot mijn volgende project etc…

Maar hoe eenvoudig en heerlijk! Het voelde serieus alsof er een last van m’n schouders viel...meteen schoot ik enorm omhoog in vibratie en voelde me heerlijk licht en vrij. En vanuit dit heerlijke gevoel ging dit proces nog een paar stappen verder want wat realiseerde ik me ineens: omdat ik al niet zo heel veel uur per week werk was ik altijd vrij alert op hoeveel uur dat is en was ik altijd bezig om te kijken hoe ik meer uur zou kunnen werken. Bijna als in een soort bootcamp...weer proberen en doorgaan...weer proberen en doorgaan...en wat vertel ik mijn klanten altijd: Als het voelt als moeite doen en struggle: “stop ermee want dat is niet de weg van de minste weerstand!”


Tja, het duurde even voor ik doorhad dat ik dat zelf ook aan het doen was. Maar “ineens” kreeg ik het lumineuze idee om het eens om te draaien: wat nou als ik probeer om zo min mogelijk te werken? Wow, dat gaf ineens heel veel lucht...Want inmiddels heb ik mijn bedrijf zo opgebouwd dat ik in principe met 8 uur werken per week alles draaiende kan houden.

Dus waarom zou ik dan heel veel meer werken? Toen ik me dit realiseerde voelde ik zo’n enorm overdonderend gevoel van vrijheid. Vrijheid en ruimte én de realisatie dat dit altijd mijn doel is geweest! Leven en werken vanuit het gevoel van vrijheid! Ik was echt behoorlijk euforisch kan ik je zeggen.De sluizen braken open!


Maar daar stopte het nog niet ;-) want vorige week zondag kwam, vanuit dat zelfde gevoel van euforie het idee: waarom neem ik niet gewoon een week vrij en kijk ik wat dat met me doet? En zo nam ik dus vrij van Facebook, sliep ik elke dag heerlijk uit. Was ik elke dag van plan om leuke dingen te gaan doen. Maar wat gebeurde er? Ik kreeg het ene na het andere lumineuze idee voor oude en nieuwe projecten en trainingen…..alsof de sluizen ineens opengebroken waren..het bleef maar stromen en gaat maar door…!


En dit is dus precies wat er gebeurt als je de weg van de minste weerstand blijft volgen, je komt in een opwaartse spiraal waardoor je vibratie stijgt en je dus steeds meer openstaat voor de manifestatie van wat je wil! Het is de kunst van het toelaten.


En waar begon dit hele proces mee?

Met me focussen op me zo goed mogelijk voelen, door als ik me niet 100% lekker voel mezelf steeds de vraag te stellen: wat heb ik nu nodig om me iets beter te voelen….


Ik wens je een fijne week!


Liefs Astrid


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page