Zoeken

Laat je weerstand los en zie wat er gebeurt!

De Wet van Aantrekking gaat natuurlijk heel erg over positiviteit en je zo goed mogelijk voelen. Negatieve gevoelens nemen af als je je focus verlegt naar iets anders. Maar soms lukt dat gewoon niet, soms is een gevoel zo intens en hardnekkig dat het gewoonweg niet lukt om je focus te veranderen, zonder dat je de negatieve sensatie hard wegduwt. Als je iets wegduwt, creëer je juist meer weerstand en zal het gevoel harder terug komen dan dat het oorspronkelijk was.


Herken je dat? Denk maar eens aan geluidsoverlast van je buren. Als dat af en toe voorkomt stoor je je daar niet zo aan en kun je makkelijk je focus verleggen naar iets anders. Maar als het dagelijks gebeurt is het veel moeilijker om je er van weg te draaien en begin je je steeds meer te storen. Je wilt echter geen ruzie met de buren dus je houdt je in. Met andere woorden, je verzet je tegen de irritatie, je creëert weerstand tegen wat er is op dat moment.


Vaker dan we denken blokkeren en onderdrukken we onze emoties. We zijn vaak bang dat als we deze emoties de ruimte geven dat dan het hek van de dam is. Dat is echter niet zo. Er gaat namelijk veel meer energie zitten in het verzet, de weerstand die je hebt, dan in het gevoel zelf. Het is nooit zo groot als waar je bang voor bent.De eerste keer dat ik het effect hiervan merkte, was toen ik in een angstcrisis zat. Ik had hele intense angstaanvallen die uren duurde, en ik had geen enkele tool voorhanden om hieruit te komen. Op een dag, ik zat al uren middenin zo’n aanval en deze crisis duurde al een week of 5, merkte ik dat ik totaal uitgeput was. Ik kon niet meer. Op dat moment zei ik hardop tegen mezelf; al val ik nu ter plekke dood neer, het maakt me niet meer uit, ik kàn niet meer.


Tot mijn verbijstering voelde ik de angst direct afnemen en was die binnen 10 seconden gewoon verdwenen! Ik heb wat verdwaasd in het rond zitten kijken en besefte toen dat dit dus is wat bedoeld wordt met : laat je weerstand los, accepteer dat het er is. Tot dat moment had ik namelijk geen enkel benul van wat dat inhield. “Geef je eraan over” zei m’n therapeut steeds al, en het enige wat ik dacht was; “Hoe dan?” Dit was de laatste angstaanval van deze intensiteit die ik gehad heb. Ik had de tool namelijk gevonden.


En deze tool houdt dus in dat als jij een negatieve emotie ervaart, je deze niet wegduwt maar dat je even rustig de tijd neemt. Ga ergens zitten waar je een paar minuten niet gestoord wordt. Keer je blik naar binnen en vraag aan jezelf; kan ik dit gevoel de ruimte geven? Focus je daarna op de emotie en laat hem volledig toe. Of zo volledig als het jou lukt op dat moment. Na verloop van tijd zal dit steeds beter gaan. En blijf dan net zolang zitten totdat je merkt dat de emotie, samen met de weerstand tegen de emotie, als het ware is opgelost.

En weet je wat nou het bijzondere is? Deze emotie zal nooit meer in dezelfde heftigheid terugkomen in een zelfde soort situatie. Zo kun je dus stap voor stap al je weerstanden die je hebt ten aanzien van alle aspecten in je leven, opruimen.


Zo simpel en doeltreffend werkt het! Hier is natuurlijk nog heel veel over te vertellen. In zowel het boek “De Sedona methode”van Hale Doskin als in “The journey”van Brandon Bays wordt hier dieper op ingegaan. Beiden zijn echt een aanrader om te lezen als jij snel en effectief van je weerstanden af wilt. En wie wil dat nou niet? Want deze weerstanden staan tussen jou en alles wat jij zo graag wilt!


NB; Ook heb ik deze methode verwerkt in mijn online training; de Wet van aantrekking in de Praktijk. Kijk hier voor meer informatie.