top of page
Zoeken

Jij bent je eigen expert!

Bijgewerkt op: 15 dec. 2020


Ken jij iemand, of ben je iemand, die graag en veel ongevraagde adviezen geeft? Gewoon omdat je zeker weet dat een ander daarbij gebaat is? Ik was jarenlang zo iemand, en was altijd erg verbaasd en soms zelfs gekwetst of geïrriteerd als mensen vervolgens niets met al mijn wijsheden deden. Ik begreep er ook niks van, want ik had toch het beste met ze voor?


Ja dat had ik zeker, MAAR ik wist toen nog niet dat datgene wat goed voor mij was, niet automatisch ook goed is voor anderen. De Wet van Aantrekking leert ons namelijk dat wij allemaal unieke individuen zijn met unieke pakketjes overtuigingen. Deze overtuigingen zijn onze persoonlijke waarheden, die dus erg van elkaar kunnen verschillen.
Dus als ik de overtuiging heb dat een bepaalde behandeling voor een aandoening goed voor mij is, omdat ik daar de positieve effecten van merk, betekent dat dus niet automatisch dat dat ook goed is voor jou. Als het voor jou namelijk niet goed voelt, is het niet goed voor jou. Jij ervaart namelijk emotionele weerstand tegen die behandeling. En die weerstand is een gevolg van een overtuiging die je hebt. En of ik het daar nou mee eens ben of niet, het is jouw waarheid. En wat je uitzendt trek je aan, dat is nou eenmaal zoals de Wet van Aantrekking werkt.


Daarom weet ik dus nooit beter wat goed is voor een ander, dan de ander zelf. Omdat ik niet kan voelen hoe de ander dit ervaart. Zelf vond ik dit een geweldige ontdekking, en het gaf me ook veel rust omdat ik me nu niet meer geroepen voelde om achter iedereen aan te rennen met mijn enorme kennisvoorraad.


Wat ik nu doe om iemand te helpen, is door de ander te helpen bij het vinden van zijn eigen waarheid. Dus door hem te leren afstemmen op zijn eigen gevoel en daarop te vertrouwen. Dat is het mooiste wat je voor iemand kunt doen.


Dus geloof niet zomaar wat anderen zeggen, of ik in dit geval. Ga zelf op onderzoek uit en vind je eigen unieke waarheid.

19 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page