Zoeken

Hoe het creatieproces werkt.

De afgelopen weken ben ik druk geweest met het afschrijven van mijn online training. En daarna moest er natuurlijk een webshop worden toegevoegd aan mijn website, zodat deze training ook verkocht kan worden. Nou, dat was wel even een dingetje, want zo handig ben ik nou ook weer niet op dat gebied. Uiteindelijk lukt het me altijd wel maar het kost me flink wat hoofdbrekens. Zo ook deze ronde.


Op een dag, ik was al wat mopperig, want buiten was het 37 graden en ik had nog opvliegers ook, ging ik verder aan de slag met m’n webshop. Maar wat ik ook probeerde, niks werkte of lukte zoals ik dat wilde. Ik kon zelfs m’n opgeslagen instellingen niet meer terugvinden wat zoveel inhoud als dat ik weer helemaal opnieuw zou moeten beginnen.


Op een bepaald moment had ik even een helder ogenblik en aanschouwde ik mezelf vanaf een afstand. Ik was totaal gefrustreerd en alle acties die ik ondernam gaven alleen maar meer frustratie. Dat was het moment om te stoppen. Ik heb alles aan de kant gegooid en ben andere dingen gaan doen, met het voornemen om er de volgende dag mee verder te gaan.

De volgende dag heb ik me eerst heel bewust gefocust op “me zo goed mogelijk voelen”. Dat begon al door heel mindful met m’n hond te gaan wandelen. Daarna heb ik tijdens m’n ontbijt geluisterd naar een luisterworkshop van Abraham Hicks op YouTube, daar word ik namelijk altijd blij van. En als laatste bewuste actie heb ik m’n yoga oefeningen gedaan waarbij ik ook 20 minuten diep in- en uitadem.


Toen was ik weer helemaal zen en ging ik vol vertrouwen achter m’n laptop zitten om verder te gaan met het installeren van m’n webshop. En tadaa…alles ging als vanzelf. M’n opgeslagen instellingen had ik meteen gevonden en ook de andere onderdelen kon ik moeiteloos installeren.. Ik was helemaal in de gloria, ten eerste omdat m’n webshop nu echt af is maar nog belangrijker, dat ik bewust de Wet van Aantrekking heb toegepast om dit te bereiken, en dat het dus ook echt werkt!Wij trekken namelijk niet aan wat we WILLEN maar we trekken aan wat we ZIJN.


Ik begon aan de webshop terwijl ik al mopperig was, hierdoor waren de resultaten van al mijn acties een match met deze emotionele staat van zijn. Doordat ik me daarna eerst heel bewust gefocust heb op “me zo goed mogelijk voelen”, veranderde mijn emotionele staat van zijn en dus ook de resultaten van mijn acties.


Dit is exact zoals de Wet van Aantrekking werkt. Je trekt aan wat je uitzendt, en wat je uitzendt is hoe je je voelt. Actie vanuit frustratie geeft dus nog meer frustratie. En actie vanuit je goed voelen en vol vertrouwen zijn, geven resultaten die daarmee overeenkomen. Als je de Wet van Aantrekking dus bewust wilt toepassen, neem je als belangrijkste focus om je zo goed mogelijk te voelen. Je investeert dus eerst in je ZIJN, en van daaruit ga je DOEN.


Als je dit tot je nieuwe handelingswijze maakt beloof ik je dat het je heel veel irritatie, frustratie en chagrijnigheid scheelt. Je traint jezelf op deze manier om een consequenter gevoel van welbevinden te ervaren en het effect ervan zal je binnen al je levensgebieden terugzien. Maar...je weet het..words don't teach, experience does, dus neem zelf de proef op de som en ervaar het verschil!