Zoeken

Follow your bliss and the Universe will open doors for you where there were only walls - J. Campbell

Bijgewerkt: 10 jan 2018

Eigenlijk hebben we allemaal hetzelfde doel in het leven namelijk dat we gelukkig en gezond willen zijn. En elke keuze die we vervolgens maken is met dit doel voor ogen; we hopen dat we ons er beter door voelen dan dat we deden.

De mogelijkheden waar we uit kunnen kiezen zijn eindeloos en de meesten van ons, inclusief ikzelf, hebben dan ook al een aardige CV opgebouwd met try outs van dingen die ze uitgeprobeerd hebben in de hoop dat dat hun vuur zal ontsteken.

Want is dat niet het meest essentiële onderdeel van gelukkig zijn? Dat we de juiste voeding voor onze ziel vinden zodat ons innerlijk vuur ontbrandt?Zelf heb ik ook al een aardige reis afgelegd om de roep van mijn ziel te kunnen beantwoorden…want ik hoorde en voelde hem zo duidelijk. Voor mij blijkt het antwoord te liggen in het leren van, en leven met de kennis van de Wet van Aantrekking en dit ook verspreiden onder anderen. Dat voelt voor mij als thuiskomen bij mezelf en blijkt mijn passie en missie te zijn. Voor mij valt alles hiermee op z’n plek; ik ervaar innerlijk rust en kan enorm genieten van het proces van het leven omdat ik het ervaar vanuit mijn bron, mijn passie en vuur.

Voor jullie is het misschien een vorm van religie, yoga, schilderen, muziek, of sporten. Het maakt niet uit wat het is, vele wegen leiden namelijk naar Rome. Het gaat erom dat je de vrijheid voelt om dit voor jezelf te onderzoeken en dat niet één waarheid DE waarheid is omdat we allen uniek zijn met eigen verlangens.Ik las in de Happinez laatst een verhaaltje over een reiziger die bij de koning aankomt om hem naar het geheim van Verlichting te vragen.. De koning antwoordt dat hij hem dat die avond bij het diner zal vertellen en dat hij ondertussen maar wat moet uitrusten van zijn reis en mag genieten van het prachtige paleis en haar tuinen. De lakei brengt de reiziger naar z’n kamer en geeft hem een brandende kaars met de vraag of de reiziger ervoor wil zorgen dat deze kaars brandend blijft tot aan het diner van die avond. De reiziger is wat verbaast maar voldoet aan het verzoek. Zo zwerft hij die dag door het mooie paleis en haar tuinen, genietend van alles wat hij ziet. Maar steeds houdt hij een schuin oog op de kaars om te zien of die nog wel brandt.

‘s Avonds bij het diner stelt hij de koning wederom de vraag wat het geheim van Verlichting is en de koning antwoordt: “Voor ik je daar antwoord op geef, hoe is het met de kaars, brandt die nog?” De reiziger kan dit bevestigen waarop de koning reageert: “Dat is dan het antwoord op je vraag want Verlichting is het leven leven en genieten maar altijd waakzaam zijn dat je kaars nog brandt.”

En dat is dus ook mijn wens voor jou!