Zoeken

Een coachgesprek met mezelf. Deel 1.

Ik zit vast, niet in beweging te krijgen. Bah, wat een rotgevoel. Ben ik bijna klaar met het schrijven van m’n online training en net begonnen met het samenstellen van m’n boek, loop ik vast…Totaal geen focus meer, geen inspiratie en geen drive. Nou, daar zit ik dan, niks te doen en me rot te voelen.


Een luide stem, iets té luid naar mijn smaak, tettert nu steeds in mijn hoofd: “Zo coach, en wat nu? Wat vertel je anderen als ze in zo’n situatie zitten? Dat ze moeten accepteren dat ze zijn waar ze zijn en niets moeten willen forceren….”. I know, i know…maar HOE doe ik dat??

Ik zit nu nog in de fase dat ik me afvraag waarom dit gebeurt. Ik zat zo ontzettend in de flow, maandenlang. Alles leek als vanzelf te gaan, ik creëerde me suf en ook nog in een razend tempo. Dat nu los moeten laten voelt eng merk ik. Ja, ik ben gewoon bang. Bang dat het alles wat ik de afgelopen maanden gecreëerd heb teniet doet. Dat ik straks weer opnieuw moet beginnen en voel niet het vertrouwen dat ik dan weer in die flow terecht kom. Maar goed, het antwoord op het waarom schud ik nu ook niet zo uit m’n mouw, blijkt…En geloof me ik heb al heel veel geschud..


Oke, dat zijn m’n angsten. Duidelijk. Maar forceren werkt averechts, dat wéét ik. Hoe kan ik nu dus accepteren dat het is zoals het is en me daar goed bij voelen? Oh wacht dat zijn twee stappen, eerst de eerste dan maar. Ik kan accepteren dat het is zoals het is als ik het zie als iets onvermijdelijks. Zo leg ik het altijd naar coachees uit. Net als dat ik in de file sta terwijl ik me al moet haasten voor een afspraak. Kan ik me loeidruk om maken maar dat lost niks op, ik voel me er alleen maar beroerder door. De file is onvermijdelijk, je staat er midden in. Dan lukt het me meestal wel om het beste van een vervelende situatie te maken. YES! Dat is het, dat is waar ook! Al schrijvende komt het gewoon uit m’n bol. Dit was dus duidelijk even mijn blinde vlek.Aha, dus ik ga me focussen op het beste maken van een vervelende situatie. Forceren heb ik geprobeerd; lukte niet. Antwoord krijgen lukt nu ook niet. Dus wat rest dan nog? M’n focus tijdelijk verleggen. Niet van harte, zover ben ik nog niet maar het is een stap. Oke, en hoe ziet dit er dan in de praktijk uit? Ik blijf dagelijks op facebook posten, dat vind ik nog steeds fijn om te doen. De online training en het boek stop ik even in de kast, met frisse tegenzin maar alléé. En ik ga beginnen met elke dag als ik wakker word, een projectje voor die dag verzinnen om te doen. Een projectje in de breedste zin van het woord. Iets waardoor ik de weg van de minste weerstand kies en ik langzaamaan uit deze impasse kom. Iets waardoor ik toch een voldaan gevoel heb aan het einde van de dag. Ook als dat betekent dat ik de hele dag chagrijnig op de bank heb gelegen als dat op dat moment de weg van de minste weerstand is. Ohja en wat altijd helpt en ik ook al doe, is elke dag opschrijven wat er fijn was aan de dag. Kan iets kleins of iets groots zijn. Gewoon iets om positief mee af te sluiten voor ik ga slapen.


Jeetje, door dit op te schrijven weeg ik al een paar kilo lichter merk ik. Ik heb weer een plan en een doel. Een nieuwe focus. Wauw!

Thanks coach.


Nb: Mijn e-book over de wet van aantrekking kun je aanvragen op de homepage.