Zoeken

De Wet van aantrekking: controle krijgen over jezelf en je leven.

Velen van ons zijn behept met hetzelfde verlangen, namelijk om controle te willen hebben over anderen en onze omstandigheden. Dat verlangen ontstaat vaak als je je als kind niet veilig hebt gevoeld. Wat er dan gebeurt is dat ons geweldige systeem een overlevingsstrategie ontwikkelt , namelijk controledrang waarbij je niet meer op anderen hoeft te vertrouwen want daar heb je geen beste ervaringen mee dus neem je zelf de controle in handen. Het gevoel van veiligheid dat dat je geeft is voldoende om je te laten “overleven” maar er komt een dag dat het tegen je gaat keren.Op het moment dat je beseft dat je wilt gaan leven en niet meer overleven realiseer je je dat die controle een schijnveiligheid is want je hebt geen controle over anderen of over je omstandigheden, en die heb je ook nooit gehad. Er zijn maar twee dingen in je leven waar jij en jij alleen controle over hebt, namelijk je gedachten en je emoties. Ik doel hier op de Wet van Aantrekking* : jij kiest wat je wilt denken en die gedachte roept een emotie op. Die emotie is de indicatie van wat je aan gaat trekken. Voel je je goed? Dan trek je daar meer van aan, voel je je rot? Dan krijg je daar meer van. Hier ligt dus jouw controle! Als jij fijne dingen in je leven aan wilt trekken dan is het zaak dat je belangrijkste focus is dat je je goed voelt in het “NU”, want nu, dit moment is jouw punt van aantrekking.

Maar in plaats van nu dingen te gaan forceren, zoals je gewend bent om controle te hebben, ga je nu het tegenovergestelde doen, namelijk je ontspannen en je in vertrouwen op het proces, op de stroom mee laten drijven. Dát is namelijk de manier om alles wat je in het leven wilt te realiseren. Go with the flow en kijk dan eens wat er gebeurt. Dit vergt wel even een omschakeling in je denken, dat begrijp ik want dit is niet zoals we het geleerd hebben maar als je je wat meer verdiept in deze materie ga je voelen dat het klopt en dan kun je het ook gaan ervaren. Het zal best wat oefening vergen want onze gedachtepatronen zijn aardig ingesleten maar net als bij het leren van een nieuwe sport, baart oefening hier echt kunst.


* Als je geïnteresseerd bent in meer informatie over de Wet van Aantrekking vraag dan mijn gratis e-book aan op de homepage.