Zoeken

De kracht van het NU.

Je kent het wel, van die dagen dat alles tegen lijkt te zitten: het begint met vergeten om de kliko buiten te zetten, waar je enorm van baalt want nu duurt het weer een maand (!) voor ze het plastic afval komen ophalen en het kreng zit al helemaal vol…Vervolgens blijkt je koffie op te zijn wat ook al niet heel bevorderlijk is voor je humeur.. Denk je het wel gehad te hebben voor die dag, valt er een pittige rekening op de deurmat waar je al helemaal niet op zit te wachten…What to do now..?


Ik heb het hier al vaker over gehad vanuit verschillende perspectieven, maar wil het nu vanuit de wet van aantrekking belichten omdat hoe je je op dit moment voelt bepalend is voor wat je vibreert en na verloop van tijd dus creëert.

Nadat ik zelf de passietest voor het eerst had gedaan ( test om te achterhalen wat voor jou de belangrijkste prioriteiten/passies zijn in je leven zijn) bleek met stip op nummer 1 te komen staan: Me goed willen voelen in het NU.

Eigenlijk heel logisch als je nagaat dat ik me veel verdiep in de wet van aantrekking en deze bewust toepas in mijn leven. Maar HOE doe ik dat dan?Als ik mezelf betrap op negatieve gedachten en gevoelens die zichzelf niet direct laten corrigeren dan stel ik mijzelf de vraag: “Wat heb ik nu nodig om me beter te voelen?”

Vervolgens ga ik voelen bij mezelf waar ik behoefte aan heb. Het is natuurlijk voor iedereen verschillend maar bij mij komen dan de volgende dingen boven: naar buiten willen om te wandelen, een warme douche nemen of in bad gaan, “de boel de boel laten” en met een boek op de bank gaan zitten, slapen en/of mediteren.

Dit is mijn top 5 van manieren om me beter te gaan voelen zodat de rest van mijn dag prettiger verloopt.


De wet van aantrekking gaat 100% over jouw vibraties en de match met wat je creëert en aantrekt in je leven. Als je dus een prioriteit maakt van je zo goed mogelijk voelen in het NU, is het logische gevolg dat je gemiddelde vibratie stijgt en je dus positievere en leukere dingen gaat aantrekken in je leven.

Je gaat op deze manier in de praktijk leren hoe je een neerwaartse spiraal transformeert in een opwaartse variant, en wel op een ontspannen en speelse manier. Het is heel natuurlijk namelijk dat je dagen hebt dat je minder lekker in je vel zit. Die zijn ook nodig om helder te krijgen wat je wel wilt zodat je je focus weer scherp krijgt. Ga dit niet onderdrukken dat werkt averechts maar accepteer dat het zo is om vervolgens te bedenken wat je NU kunt doen om je een beetje beter te gaan voelen.

En besef dat de gevolgen daarvan groter zijn dan je op dat moment kunt overzien.

�r:� �