top of page
Zoeken

De kracht van compassie

OF: waarom ik niet zo snel medelijden heb met iemand.


Heb jij snel medelijden met anderen? Omdat het niet goed met ze gaat, omdat ze ziek zijn of depressief, misschien failliet . Ik niet en ik besef dat dit heel hard kan klinken dus laat me dit je uitleggen.


Je hebt medelijden of mededogen en compassie. Als je medelijden of mededogen hebt met iemand, lijd je als het ware mee met die persoon. Je ziet die persoon als iemand die het zwaar heeft, die hulp en support nodig heeft.


Wat gebeurt er nu volgens de Wet van Aantrekking?

Je ziet deze persoon, laten we hem voor het gemak Kees noemen, als imperfect, niet in zijn kracht, zwak en hulpbehoevend en dit is dus ook de vibratie die je uitzendt naar Kees. Als je maar aan Kees denkt voel je je meteen al wat verdrietig en heb je gedachten als: “die arme man toch, wat heeft hij het moeilijk. Ik vraag me af of hij hier ooit uitkomt.”


Wat doet dit met Kees denk je? Voelt Kees zich hier beter door? Of wordt Kees steeds bevestigd in zijn narigheid en blijft hij mede daardoor hangen in hoe het nu is?


Als jij een vibratie van medelijden uitzendt bevestig je iemand inderdaad in zijn of haar lijden en hier is iemand nooit mee geholpen.


Je bevestigt namelijk dat hij het zwaar heeft, hulp nodig heeft, het niet alleen kan, het wel heel erg moeilijk zal worden om hier weer bovenop te komen. Is dit het signaal waarmee je Kees uit zijn narigheid helpt?Ok, laten we dan eens naar compassie kijken.


Als je naar Kees kijkt met compassie, laat je jouw vibratie niet aantasten door de situatie waarin Kees zit. Je ziet Kees als een krachtig en compleet mens, een krachtige creator die op dit moment wat tegenslag/contrast ervaart maar je weet ook dat dit contrast nodig is zodat Kees helderheid krijgt over wat hij wél wil en dat hij zich anders mag gaan focussen namelijk op wat hij wel wil en mag stoppen met focussen op wat hij allemaal niet meer kan, mag en wil. Want deze chronische negatieve gedachtenstroom heeft voor de misère in zijn leven gezorgd en die wil hij nu heel graag oplossen.


Vanuit compassie ga je dus niet mee-lijden maar benader je iemand vanuit jouw hogere vibratie en maak je het niet groter of zwaarder dan het is. Hierdoor ben je een positieve invloed op Kees want dit relativeert zijn situatie waardoor hij weerstand loslaat ipv dat het meer weerstand toevoegt.


En dit is echt de enige manier waarop je van werkelijke waarde kunt zijn voor iemand anders. Niet door te negeren wat er is en zeker niet door de emoties van Kees niet serieus te nemen maar door gewoon iets anders te laten zien, zijn aandacht af te leiden naar iets wat (iets) beter voelt.


53 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page