Zoeken

Back in the Flow!

Oh wat zit ik weer heerlijk in the flow en wat voelt dat fijn! Na een periode, waarin ik het gevoel had vast te zitten, me wat down voelde en niks voor elkaar kreeg, mag het nu weer lekker stromen. Ik heb weer inspiratie en voel me enorm eager om verder te gaan met waar ik mee bezig was. Ik voel de passie weer!


Dit is echter niet helemaal vanzelf gegaan. Ik heb hier heel bewust de principes van de Wet van Aantrekking toegepast.


Fase 1 was: accepteren dat het nu even is zoals het is. Was best even een struggle hoor, want ik wilde zó graag vooruit en verder met alle lopende projecten. Maar dat zijn met name creatieve processen en die laten zich niet zo makkelijk dwingen. Zeg maar gerust; helemaal NIET. Maar uiteindelijk na 2 weken kon ik me er aan overgeven en me focussen op wat wél werkt.


Fase 2 is namelijk dat ik me ben gaan focussen op wat goed voelt om te doen. Qua werk betekende dit dat ik alleen de dingen deed die ik echt leuk vind om te doen en waarbij er niet echt een beroep werd gedaan op mijn creativiteit. Daarnaast ben ik mezelf echt gaan pamperen: lief zijn voor mezelf. Ik stelde mezelf meerdere keren per dag heel bewust de vraag: wat heb ik nu nodig om me beter te voelen? In mijn geval betekende dat nog langere wandelingen in de natuur met mijn hond. En boeken lezen die al tijden geduldig lagen te wachten. Maar ook toegeven aan gewoon rondhangen en wat in en om het huis rommelen. En niet stofzuigen als ik daar geen zin in had. Daarnaast schermde ik me nog meer dan anders af voor negativiteit van buitenaf. Dus geen programma’s kijken waar ellende in te zien is maar juist feelgood programma’s waardoor ik me beter ging voelen. Negativiteit in gesprekken uit de weg gaan en juist het gezelschap zoeken van mensen waar ik blij van wordt. En als laatste heel bewust m'n eigen negatieve gedachtestroom stoppen als ik mezelf daarop betrapte.Fase 3 in dit proces hield in dat ik me steeds beter ging voelen over hoe ik dit deed. Ik begon voldoening te ervaren in het zo goed voor mezelf zorgen waardoor ik dat nog beter ging doen. En hierdoor kwam ik langzaam weer in een positieve spiraal terecht. En omdat ik iets anders uit begon te zenden, want ik voelde me beter, begon ik ook leukere dingen aan te trekken. Oude contacten herleefden ineens en leuke nieuwe contacten ontstonden. Nieuwe werkaanbiedingen kwamen weer langs zonder dat ik daar mee bezig was.


En zo belande ik in fase 4 waarbij ik nu het idee heb dat ik een toeschouwer ben van de manifestatie van allerlei wensen die ik ooit had maar ook een beetje vergeten was. En ik geniet me suf! Alles lijkt nu moeiteloos te gaan, het zit me mee op alle fronten. Ik leun nu ontspannen achterover en laat me meedrijven op deze stroom, in het vertrouwen dat ik daar uitkom waar ik wezen wil. En natuurlijk kom ik weer obstakels tegen, maar die zijn er, net als deze om overwonnen te worden waardoor ik daarna juist weer verder kom dan daarvoor. It's the cirkle of life.