Zoeken

s

Inspiratie voor vandaag:


Ik zit toch sinds een week in zo'n grappig en mooi proces...

Na behoorlijk wat frustratie over mijn gebrek aan een echt ondernemersbrein, kwam ik een webinar tegen die op dat vlak interessant was om te volgen. De vrouw die het webinar gaf, is een enthousiaste businesscoach die mij om meerdere redenen enorm aanspreekt. Na een telefoongesprek met haar besloot ik dan ook dat ik met haar in zee wil gaan om mijn bedrijf echt een groeispurt te laten maken.


Maar....er hangt een behoorlijk prijskaartje aan, € 5.500 om precies te zijn, en dat heb ik niet even op de plank liggen. Dus ben ik allerlei manieren gaan "bedenken" om dit bedrag bij elkaar te krijgen en was er zo mee bezig dat ik er gewoon hoofdpijn van kreeg. Ik zat dus echt volledig in m'n hoofd.


TOT ik in een ingeving besloot mijn twitteraccount weer eens te bekijken waar ik zeker al een jaar niks mee heb gedaan. Dus ik open mijn account en de eerste tweet van mezelf die ik tegen kom is:


"Het WAT is jouw taak. het HOE mag je overlaten aan het Universum." - Abraham Hicks.


Wat een geweldige reminder, precies op het moment dat ik mijn hele focus op het HOE had gelegd! En het wordt nog mooier, want toen ik door de tijdlijn liep kwam ik de volgende Omdenker tegen:


" Als jij je er nou eens niet mee bemoeit!"


Toen ik dit las moest ik zo hard lachen, want dat was precies wat ik deed natuurlijk! Ik zat er bovenop, wilde controle hebben en het even snel fixen. Terwijl ik dondersgoed weet dat het zo niet werkt maar zo zie je maar; het blijft alert zijn op je eigen denken en gedrag.

Vanaf dat moment ontspande ik echter volledig, dit was precies wat ik nodig had om te horen om het even helemaal los te laten en me alleen nog bezig te houden met het WAT. Ik ben alleen nog dingen gaan doen waar ik me echt goed bij voelde en dat was eerlijk gezegd vooral veel slapen en romans lezen en verder even helemaal niks. Heerlijk, wat heb ik hiervan genoten!


En toen "ineens" begon ik allerlei ideeën en inspiratie te krijgen...niet bedacht maar ontvangen. Ze buitelden gewoon over elkaar heen in m'n hoofd zodat ik ze maar snel op ben gaan schrijven. Het begon met "pas je WAT aan" . "Ja natuurlijk", dacht ik meteen, mijn WAT is niet perse dat ik deze leuke businesscoach wil kunnen inhuren, mijn WAT is dat ik mijn bedrijf succesvol wil maken. En sindsdien gaat het maar door; inspiratie op inspiratie, van ideeën om de financiën rond te krijgen tot de ingeving; "Maar je kunt je ook door intuïtieve ingevingen laten coachen want middels je hogere zelf heb je toegang tot alle kennis die er is."


Ik laat het dus allemaal maar even gebeuren tot ik een duidelijke lijn begin te zien waarvan ik echt voel dat ik die moet volgen. En het mooiste is nog wel dat ik enorm geniet van dit proces, dat ik het vertrouwen voel en de controle helemaal los heb kunnen laten omdat ik WEET en VOEL dat ik me op die manier met de stroom mee laat drijven en die brengt me altijd waar ik wil zijn.